Korkea verenpaine on tila


Korkea verenpaine on tila, joka voi lisätä vakavien terveysongelmien riskiä. Verenpaineesi seuranta on tärkeää. Voit mitata verenpaineesi kotona kotiverenpainemittarilla. Lisäksi voit myös tarkistaa verenpaineesi lääkärisi vastaanotolla.

Jos sinulla on korkea verenpaine, et ole yksin. FinTerveys 2017 -tutkimuksen mukaan joka toisellalla suomalaisella aikuisella on korkea verenpaine, ja vain puolella näistä ihmisistä tilanne on hallinnassa. Korkeaa verenpainetta kutsutaan pirulliseksi tappajaksi, koska sillä ei yleensä ole oireita, mutta se voi aiheuttaa vakavia ongelmia, kuten sydänsairauksia, aivohalvausta ja munuaisten vajaatoimintaa. Hyvä uutinen on, että korkeaa verenpainetta voidaan hallita, ja sinulla voi olla suuri rooli lukujen pienentämisessä.

Korkeaa verenpainetta pidetään usein hiljaisena tappajana. Sinulla voi olla korkea verenpaine, etkä tiedä sitä. Tämä johtuu siitä, että sillä ei yleensä ole varoitusmerkkejä tai oireita. On tärkeää seurata verenpainettasi. Ensiaputarvike.fi sivustolta löydät sopivat välineet.

Terveen verenpaineen ylläpitäminen on tärkeää, koska korkea verenpaine voi johtaa sydänsairauksiin. Voit seurata verenpainettasi mittaamalla verenpaineesi säännöllisesti ja seuraamalla lukemia. Verenpaineesi säännöllinen mittaus voi auttaa sinua tunnistamaan verenpaineesi nousun ja ryhtymään toimiin sen alentamiseksi.

Verenpaineesi kertoma luku on tieto voimasta, jota sydämesi käyttää pumppaamaan verta valtimoiden kautta muuhun kehoon. Sen tunteminen voi auttaa sinua ja lääkäriäsi seuraamaan sydämesi terveyttä. Jos verenpaineesi on liian korkea, se rasittaa valtimoita ja sydäntäsi. Tämä voi aiheuttaa ongelmia, kuten sydänkohtauksen, aivohalvauksen tai munuaisten vajaatoiminnan.