Suojaa kotisi videokameravalvonnalla


Oma koti on paikka, jonka haluaa pitää turvallisena ja se on myös paikka, johon kukaan varmaankaan ei halua ketään ulkopuolisia kutsumattomia vieraita.

Jokaisella meistä on oikeus suojata kotia ja esimerkiksi kameravalvonta voi olla yksi keino tähän. Tällä sivulla voit tutustua lisää tuotteisiin. Ennen kameravalvontaan ryhtymistä on hyvä kuitenkin pohtia, onko kameravalvonnalle jokin selkeä syy. Suunnittele tämän jälkeen kameravalvonta ja sen käyttötarkoitukset ennakkoon ja tarvittaessa laadi tietosuojaseloste. Joskus on syytä informoida kameravalvonnasta esimerkiksi porraskäytävässä.

Tärkeää on, että tallenninta käytetään vain niihin tarkoituksiin, jota varten kameravalvonta on oikeasti hankittu. Kameravalvonta tulee myös järjestää niin, ettei ulkopuolisilla ole esimerkiksi pääsyä valvontajärjestelmiin tai nauhotteisiin.

Mitä ottaa huomioon kameravalvonnassa?

Ennen kameravalvonnan hankkimista, on syytä selvittää tarvitsetko kotisi suojaamiseen yhden vai useamman kameran. Syytä on myös miettiä, hankitaanko langaton vai langallinen kamera. Kamera voi siis toimia wifi yhteydellä tai ethernet-piuhan varassa.

Kameravalvontajärjestelmän tallennus tapahtuu erilliselle nauhalle ja se kestää usein monia viikkoja tai jopa kuukausia toisin kuin mitä yhden kameran kanssa. Yksittäisessä kamerassa tallenteet menevät joko pilvipalveluun tai kameraan asennettavaan muistikorttiin, jossa tallennustilaa ei olekkaan kuin muutamia tunteja tai vuorokausia. Tämä on syytä ottaa huomioon kun mietit kameran hankintaa.

Mistä löydän lisää tietoa kameravalvonnasta?

Ennen kameravalvonnan hankkimista, on suositeltavaa tutustua enemmän kameravalvonnan sääntöihin. Esimerkiksi finanssialalla on kattava kameravalvonnan opas, josta saat lisätietoa kameravalvonnan säädöksistä. Myös Minilexin sivuilta näkee ajankohtaista tietoa lainsäädännöstä koskien kameravalvontaa.