Pysy ajan tasalla siitä, miten voit


Hyvinvointi on meille jokaiselle erittäin tärkeää. Siitä kannattaakin pitää huolta. Jos terveydessämme tapahtuu muutoksia, niihin on hyvä suhtautua varauksella ja tarvittaessa mennä esimerkiksi lääkäriin. Turvautuminen itsehoitomenetelmiin ei aina ole järkevää, jos kyseessä on esimerkiksi jotain flunssa järeämpää.

Oman hyvinvoinnin varjeleminen takaa meille turvallisen olon. Myös asioista tietäminen auttaa meitä. Kun ymmärrämme, millaisissa asioissa lisähoidon tarve on tarpeellista, pystymme arvioimaan omaa terveydentilaamme. THL on tehnyt esityksen ihmisten hyvinvoinnin lisäämisestä. Lue tämä artikkeli.

Hyvinvointia voidaan myös turvata

Erilaisten laitteiden avulla pystymme turvaamaan ihmisten terveyttä, kun jotain äkillistä sattuu. Defibilaattori ja ensiaputarvikkeet voivat tuoda turvaa hädän keskellä meille. Etenkin hyvillä ensiaputarvikkeilla voidaan antaa ensiapua ja paikata pieniä havereita. Myös defibilaattorilla voidaan lisätä kodin turvallisuutta. On hyvä, jos naapurustossa on edes jollain defibilaattori, koska sitä voidaan tarvittaessa lainata myös muille.

Tärkeää on, että huolehdimme koko elämämme ajan omasta hyvinvoinnistamme. Se takaa meille pitkää ikää ja mukavia hetkiä toisten kanssa, kun ei tarvitse olla huolissaan siitä, miten itse voi. Mieli Ry:n sivuilta voit lukea kiinnostavaa tietoa ihmisen hyvinvoinnista eri ikäkausina. Etenkin aikuisuudessa elämämme saattaa olla niin kiireistä, ettemme kerkeä keskittymään itsemmee. Tällöin emme huomaakaan, kun jokin menee pieleen, kuin vasta silloin, kun kaikki on jo pielessä. Unesta, ravinnosta ja vapaa-ajasta kannattaa pyrkiä pitämään aina huolta.