Huolehdi kotisi ensiapuvälineistä


Työpaikoilla valitaan usein vastuuhenkilö huolehtimaan ensiapuvälineistä. Useimmat meistä muistavat myös varmistaa, että autosta löytyy kunnollinen ensiapulaukku. Sen sijaan kodin ensiapupakkaus pääsee helposti unohtumaan.

On erittäin tärkeää huolehtia siitä, että kotoa löytyy riittävä määrä laadukkaita ensiapuvälineitä. Jopa kaksi kolmesta onnettomuudesta sattuu nimittäin kotona ja vapaa-ajalla. Yleisimpiä tapaturmia ovat kaatumiset sisätiloissa tai kotipihalla.

Mitä ensiaputarvikkeita kotoa tulisi löytyä?

Tarvittavien ensiapuvälineiden määrä riippuu hieman siitä, keitä talossa asuu. Yksineläjälle riittää hyvä valikoima perustarvikkeita, joita ovat esimerkiksi laastarit, puhdistusaine ja muut haavanhoitotarvikkeet. Kuumemittari ja särkylääke ovat myös aina tarpeen.

Kun perheeseen kuuluu lapsia, on tapaturmariski luonnollisesti hieman suurempi. Aikuisille taas sattuu vahinkoja esimerkiksi urheillessa, ja vanhukset kaatuvat muita useammin. On siis hyvä varata ensiapukaappiin ainakin kylmäpakkaus, joustositeitä ja kipugeeliä.

Jos et halua käyttää paljoa aikaa ensiapulaukun sisällön miettimiseen, voit shoppailla netissä ja hankkia valmiin laukun. Asiantuntijan kokoamasta ensiapulaukusta löytyy taatusti kaikki tarvittava.

Varmista, että ensiaputarvikkeet löytyvät tarvittaessa helposti

Onnettomuustilanteissa on toimittava nopeasti, eikä aikaa voi haaskata ensiaputarvikkeiden etsimiseen eri kaapeista. Siksi on tärkeää säilyttää kaikkia ensiapuvälineitä samassa paikassa.

Jos kodissa on erillinen ensiapukaappi, sen tulee sijaita näkyvällä paikalla. Lukittava kaappi on hyvä ratkaisu silloin, kun halutaan estää pikkulapsia pääsemästä käsiksi lääkkeisiin. Tarvikkeita voi kuitenkin hyvin säilyttää ensiapulaukussa, kunhan kaikki perheenjäsenet tietävät, missä sen paikka on.